Kutsu talkoisiin 2.10.

PKLTY:llä on käynnissä elinympäristön kunnostushanke Liperin Hepolahdella. Käytännön toteutusta tekevät Asmo ja Sami Raimoaho. Lauantaina 2.10. klo 10 alkaen tarvitaan lisäkäsiä. Työkohteena on kasvillisuutta tuhoavien pressujen levitys umpeen kasvaneelle rantaluhdalle. Tavoitteena on luoda kasvittuneelle aluelle avoimia liejuisia kohtia kahlaajille ja vesilintupoikueille. Paikalla on jo yli kasvukauden olleita pressuja, joten niiden vaikutusta pääsee samalla näkemään.

Levitetään pressuja uudelle alueelle (uusia ja em. käytössä olleita). Samalla esitellään muita hankkeeseen kuuluvia toimenpiteitä. Varustuksena on hyvä olla kumisaappaat (kahluusaappaat jos on), lämmintä juotavaa ja vaatetusta sekä hanskat. Kiikarit kannattaa myös ottaa, koska paikalla on hyvä seurata syysmuuttoa (viikonloppu on EuroBirdWatch tarkkailupäivä). Rantaan voidaan tehdä nuotio, jossa tarjolla makkaraa ja juotavaa.

Kelivaraus, mutta pieni sade ei oikeissa varusteissa haittaa! Paikka löytyy Liperi, Heponiemi, osoite Kiiessalo-Heponiemi 38. Jns-Kuopio tieltä käännytään Varkauteen. Kiiessalo-Heponiemi tie lähtee vasemmalle ennen Taipaleenjokea.(toisesta 90 asteen mutkasta suoraan kohti etelää. Vasemmalle jäävän pellon jälkeen vasemmalle ja kohta taas vasemmalle,ketjuportti. Sieltä löytyy varasto, jossa kokoonnutaan).

Lisätiedustelut ja tarkennukset: Asmo Raimoaho 050-3286244 , asmoraimoaho@gmail.com  Muita tapahtumia yhdistyksellä on ollut niukasti, joten nyt kannattaa osallistua. Tervetuloa!