Matka Liminganlahdelle

Yhdistyksen 40v-juhlaretki Liminganlahdelle oli toiveiden täyttymys

Tänä vuonna juhlitaan Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen 40 vuoden taivalta. Juhlavuoden kunniaksi järjestettiin jäsenretki maamme parhaimpiin lukeutuvaan lintukohteeseen Liminganlahdelle ja sen ympäristöön 12. – 14.8.2011.

Matkaan startattiin perjantaina iltapäivästä ja niinpä retkeläiset pääsivät tutustumaan jo illalla Perämeren suurimpaan lahteen Liminganlahden luontokeskuksen edustalla olevasta lintutornista. Päästiin katselemaan heti mm. merihanhia ja satapäisiä sorsalintuparvia, useita räyskiä ja mustapyrstökuireja.

Jo ennen aamupalaa käytiin luontokeskusta lähimmässä tornissa. Lauantain pääkohde oli kuitenkin Hailuoto, jonne lähdettiin luontokeskuksessa nautitun aamiaisen jälkeen. Hailuodossa käytiin mm. Kirkkosalmen lintutornissa. Jonka tornin edustalla lepäili monikymmenpäinen harmaasorsa-parvi. Rantahietikoita käytiin ihailemassa useammasta paikasta ja nähtiin mm. musta- ja punajalkavikloja, tyllejä, iso-, suo- ja kuovisirrejä. Lounastimme Hailuodon luontokeskuksessa ja tutustuimme alueen luontoa esittelevään näyttelyyn.

Matkalla myös nähtiin ja kuulosteltiin tuulivoimaloita lähietäisyydeltä. Petolinnuista listalle karttui mm. merikotka, ampuhaukka ja lukuisana esiintynyt ruskosuohaukka.

Sunnuntai-aamuna retkeiltiin vielä Liminganlahdella alueella, jonka jälkeen kiireisempi autokunta lähti suoraan Joensuuta kohti. Toinen autokunta koukkasi vielä Vuolijoen kautta ja kävi tutustumassa Otanmäen altaiden lintulajistoon. Josta retkilistalle saatiin vielä mustakurkku-uikku. Uiveloita oli runsaasti. Juhlaretkellä jokaiselle löytyi jotain uutta nähtävää ja koettavaa.

Mukana matkalla: Rauni Piiroinen, Tarja Tuovinen, Mari Vauhkonen, Ari Latja, Rauno Keltanen, Veli-Matti Sorvari, Janne Leppänen sekä Hannu Lehtoranta.