Positiivinen lintuteko 2013 -huomionosoitus Markku Haloselle

Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys PKLTY on nimennyt vuoden 2013 Positiiviseksi lintuteoksi rääkkyläläisen lintu- ja luontoharrastajan Markku Halosen monipuolisen toiminnan lintujen ja lintuharrastuksen hyväksi.

Markku Halonen on tunnettu aktiivisena linnuista ja lintuharrastuksesta puhuvana henkilönä. Hän on tuttu ääni maakunnan radiokanavien haastatteluista. Murteen käyttö on Halosen tavaramerkki. Etenkin Keski-Karjalassa hänet tunnetaan ihmisenä, joka keskustelemalla, kirjoittamalla lehtiin ja valokuvaamalla levittää mielellään tietoutta linnuista kaikille luonnosta kiinnostuneille.

Vuonna 2013 Halosen toiminnalla oli tärkeä merkitys siinä, että Rääkkylän Oravilahden kuivatusalueelle saatiin rakennettua uusi komea lintutorni. Torni soveltuu erinomaisesti etenkin muuttoaikoina alueella levähtävien ja yli muuttavien isojen lintujen tarkkailuun. Torni on sopivasti sijoitettu ulkoilureitin varteen.

lintuteko-2013

Vuosikausia Markku Halonen on ollut kantava voima, kun Kiteellä järjestetään Hatunvaaran hanhiviikkoja. Arktisten hanhien ja muiden lintujen muuttoon on Hatunvaarassa käynyt tutustumassa ja elämyksiä hakemassa tuhansia ihmisiä. Paikka on ollut myös koululuokkien luontoretkien suosiossa. Haloselta on juuri ilmestynyt uunituore Kukkapelto- kirja. Aikaisempaa tuotantoa on ollut murrekirja ja kanatarhasta kertova lastenkirja.
Vuoden positiivinen lintuteko -huomionosoitus jaettiin nyt toisen kerran. Ensimmäisen huomionosoituksen viime vuonna sai Pohjois-Karjalan Sähkö, joka aktiivisesti on merkannut linnuille vaaralliseksi osoittautuneita sähkölinjoja.

Lisätietoja Hannu Lehtoranta, puheenjohtaja, PKLTY 0500-186607, hannu.lehtoranta@oyk.fi