Anna tukesi Höylasin lintuaseman kunnostukseen

Osallistuthan PKLTY:n tukikeräykseen Jouluna 2019. Keräyksen tuotolla rahoitetaan Höytiäisen lintuaseman kunnostusta. Höylas on yksi Suomen merkittävistä lintuasemista, joka tuottaa säännöllisesti arvokasta dataa linnustosta. Varmistetaan yhdessä aseman tulevaisuus. Hanke toteutuu vähintään minimilaajuudessaan eli konttityyppisenä ratkaisuna, jonka kustannusarvio on hiukan yli 10 000 euroa. Hankkeelle lahjoitetut varat menevät vain ja ainoastaan lintuaseman kunnostukseen.

Varainkeruun onnistuessa hyvin, se mahdollistaa asemarakennuksen uusimisen ja muiden rakennusten kunnostamisen sekä jonkintyyppisen esittelykatoksen toteutuksen vierailijaryhmiä varten. PKLTY on yhdessä Luonnonystävien hankkeeseen antaman lahjoituksen kanssa varautunut jo merkittävään panostukseen ja hankkeen ”rakennustoimikunta” on vuoden aikana talkoillut mm. pönttömyynnillä merkittävän summan. Nyt meneillään oleva keräys on jo tähän mennessä tuottanut lähes tuhat euroa ja keräyksen markkinointi on laajentunut monen jakaessa asiaa sosiaalisessa mediassa. Joulun jälkeen aloitetaan yhteistyörahoituksen hankkiminen yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Keräys toteutetaan BirdLife Suomen keräysluvalla ja operatiivisella avulla. Koko tuotto tulee asemahankkeelle. Kuten jo mainittua, on PKLTY päättänyt omalta osaltaan satsata hankkeeseen, mutta sen lisäksi tarvitaan niin yksityisten kuin yritystenkin lahjoituksia ja aimo annos talkootyötä.

Asemarakennuksena toimiva iäkäs ns. poliisien maja on sellaisessa kunnossa, että osa rengastajista ei voi siellä enää toimia todennäköisen homehaitan johdosta. Kunnostushankkeessa asemarakennuksesta tehdään varasto, vanha ja huonossa kunnossa oleva varasto poistetaan ja sen paikalle varsinaiseen asematoimintaan hankitaan uusi tila. Muutoinkin rakennuksia kohennetaan. Hankkeella on P-K:n Ely- keskuksen myöntämä poikkeuslupa.

Tukilahjoituksen voit tehdä tilille OP 577005-2104032 (IBAN FI 60 5770 0520 1040 32) viitteellä 42819.

Lisätietoja hankkeesta antaa tarvittaessa Reijo Ruokonen (reijo.ruokonen(at)rruokonen.fi).

Lämmin Kiitos tuestasi ja oikein hyvää joulua toivottaen

Hannu Lehtoranta
PKLTY:n puheenjohtaja