Monimuotoisuus – Juha Kauppisen esitys 24.3. klo 18

Vapaa toimittaja ja kirjailija Juha Kauppinen on kirjoittanut luonnosta, ympäristöstä ja yhteiskunnasta jo parinkymmenen vuoden ajan. Kauppisen kirja Monimuotoisuus – kertomuksia katoamisista julkaistiin huhtikuussa 2019. Kirja tarkastelee luonnon monimuotoisuuden katoamista Suomessa useiden esimerkkilajien kautta sekä sitä, mitä monimuotoisuus tarkoittaa ja mitä sen hävittäminen merkitsee.

Juha Kauppinen tulee pitämään esityksen monimuotoisuudesta torstaina 24.3.2022 klo 18 alkaen. Tilaisuus on avoin kaikille PKLTYn ja Keski-Karjalan luonto ry:n jäsenille. Tilaisuus järjestetään etänä Teams-kokouksena.

Linkin kokoukseen liittymiseen olet saanut sähköpostiisi 3.3. lähetetyssä uutiskirjeessä. Jos et ole saanut kyseistä uutiskirjettä niin ota yhteys sihteeriin pk_lintutieteellinen (at ) gmail.com niin saat sähköpostiisi linkin erikseen.

Alla ohjeistusta kokoukseen liittymiseksi. Jos kokoukseen liittymisessä on ongelmia, soita Anniina Kontiokorvelle puh. 040 530 6455.

Teams kokouksiin voi liittyä tietokoneella ja kännykällä. Jos liityt kokoukseen kännykällä, tulee puhelimeen olla asennettuna Microsoft Teams -sovellus, jonka voi ladata puhelimeen play-kaupasta tai apple-storesta ilmaiseksi. Tietokoneella mukaan voi liittyä, vaikka Microsoft Teams -ohjelmaa ei olisikaan asennettuna koneelle. Silloin liitytään mukaan selainversiolla valitsemalla ”Liity sen sijaan verkossa”. 

Ohjeet tietokoneella liittymiseen:

 1. Klikkaa kokouskutsun Teams-kokouksen linkkiä.
 2. Tämä avaa verkkosivun, jossa näet kaksi tai kolme vaihtoehtoa: Lataa Windows-sovellus, Liity sen sijaan verkossa tai Avaa Teams ( tämä viimeinen vain, jos Teams on jo ladattuna koneellesi). Valitse joko Liity sen sijaan verkossa tai Avaa Teams. Selain saattaa kysyä, saako Teams käyttää laitteesi mikrofonia ja kameraa. Salli se, jotta sinut nähdään ja kuullaan kokouksessa.
 3. Kirjoita nimesi (tarvittaessa) ja määritä ääni- ja videoasetukset. Valitse tähän Computer Audio / Tietokoneen äänet. 
 4. Kun olet valmis, valitse Liity nyt / Join now.
 5. Tämä siirtää sinut kokoukseen suoraan. Kokouksessa ei ole käytössä odotusaulaa.

Ohjeet puhelimella liittymiseksi:

 1. Klikkaa kokouskutsun Teams-kokouksen linkkiä.
 2. Jos sinulla ei vielä ole Teams-mobiilisovellusta, sinut siirretään sovelluskauppaan, jossa voit ladata sen.
 3. Lataa ja avaa sovellus.
  Jos sinulla on Android-laite, avaa sovellus suoraan App Storesta-sivulta.
  Jos käytössäsi on iOS-laite, avaa sovellus napauttamalla Kokous linkkiä uudelleen.
  Teams kysyy, saako käyttää mikrofoniasi. Salli mikrofonin käyttö, jotta kokouksen muut osallistujat kuulevat sinut.
 4. Seuraavaksi näet kaksi vaihtoehtoa, joilla voit liittyä kokoukseen: Liity vieraana tai Kirjaudu sisään ja liity. Valitse Liity vieraana.
 5. Kirjoita nimesi ja valitse Liity kokoukseen.

Kun olet kokouksessa, voit ottaa videon tai mikrofonin käyttöön tai poistaa ne käytöstä napauttamalla ruudun keskiosaa, jolloin kokouksen asetukset tulevat näkyviin. Piilota asetukset napauttamalla uudelleen.