Näkyvyys Eihvelistä parani

Vuoniemen lintutorni Eihveli rakennettiin vuonna 2002. Tuolloin tornista oli esteetön näkyvyys kaikkiin ilmansuuntiin. Vuosien kuluessa tornia ympäröivät puut ovat kasvaneet pituutta häiriten tornista havainnointia. Vajaa kymmenen vuotta sitten tornin lähimmät koivut kaadettiin, mikä hieman helpotti tilannetta. Syksyllä 2017 tornin ympäriltä kaadettiin nelisenkymmentä puuta, mikä avasi näkymiä varsin mukavasti. Pohjoisen suuntaan on nyt täysin esteetön näkyvyys. Hakkuulla saatiin lisänäkyvyyttä myös kaakon, etelän ja luoteen suuntiin. Idän ja lännen suunnan näkymät ovat valitettavasti niin voimakkaasti kasvaneet umpeen, ettei niille voi tehdä mitään. Alla joku kuva, joista voi hahmottaa muutoksia näkymissä.

Syyskuussa paikalla pidettiin pienimuotoiset talkoot, joissa korjailtiin tornin lahovaurioita, asennettiin lisälaudoitusta ehkäisemään ilkivaltaa sekä siistittiin tornin ympäristöä.

Havainnointiolot Vuoniemessä ovat siis kohdallaan, joten eikun paikalle havainnoimaan loppusyksyn kovimmat rarit tai viimeistään keväällä etsimään jäällä köllöttävät norpat.

Näkymä Eihvelistä luoteeseen tornin alkuajoilta:

 

Näkymä Eihvelistä luoteeseen syyskuussa 2017:

 

Näkymä Eihvelistä luoteeseen marraskuussa 2017:

 

Näkymä Eihvelistä pohjoiseen marraskuussa 2017:

 

Näkymä Eihvelistä etelä-lounaaseen marraskuussa 2017:

 

Jani Varis