Taajamalaskennat alkavat taas

Kolmen vuoden tauon jälkeen suositut talviset taajamalintulaskennat tulevat taas taaperrettavaksi jäsenistöllemme. Laskentoja pyörittää työryhmä, johon kuuluvat Hannu Kauhanen, Jari Kontiokorpi ja Jani Varis. Laskennat alun perin ideoinut Matti Koivula tekee laskennoista tulosanalyysit.

Alueena tänä talvena on Joensuun kaupunkialue 77 lohkoineen.

Ohjeet lähes entisenlaiset Tiiraan syöttöineen. Tarkemmat ohjeet, lohkot ja varaukset löydät PKLTYn nettisivulta http://www.pklty.fi/kaupunkikartoitus/ Ohjeet kannattaa lukea huolella ennen laskentoihin ryhtymistä.

Jos uusi laskija on epävarma omasta osaamisestaan, niin harjoituksena voi liittyä kokeneemman laskijan matkaan. Siksi pyydämmekin, että ”harjoittelija” ottaa yhteyttä Janiin (varisjani@gmail.com tai 040 5830355). Kokenut laskija voi toisaalta ilmoittaa varauksen yhteydessä Janille, onko halukas ottamaan kartoitukseen mukaan aloittelevan tai muuten epävarman laskijan.

PKLTY on tilannut tekstillisiä (Lintulaskenta PKLTY) huomioliivejä laskijoille lainaksi mahdollisen yleisön ihmettelyn varalle. Liivien pitäisi saapua ennen joulua ja kun saapuvat niin järjestämme jakelua. Liivejä ei ole pakko pitää, mutta suosittelemme sitä.

Laskennat alkavat 25.12. jatkuen 20.2. asti, joten nyt on vielä hyvää aikaa järjestellä sopivaa hetkeä ja aluetta varauksineen. Muistakaa myös ilmoittaa hyvissä ajoin Janille, jos ette pystykään kartoittamaan varaamaanne lohkoa, yritämme löytää sille paikkaajan.

Edellisten laskentojen tuloksiin voit tutustua Siipirikon numeroissa 1/2017 ja 1/2021.