Vuoden 2015 Positiivinen lintuteko -huomionosoitus Enon lintukerholle

Lapinpöllö (Hannu Lehtoranta)

Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen hallitus on nimennyt

Tapio Piipposen vetämän Enon lintukerhon toiminnan

Vuoden 2015 Positiiviseksi lintuteoksi.

Kunniataulun lisäksi kerholle

on myönnetty ”ylimääräinen” sadan euron stipendi

käytettäväksi kerhon toimintaan.

Juuassa 23.2.2016 Hannu Lehtoranta PKLTY, ph.joht.


Tiedote          (julkaisuvapaa 25.02.2016)

Tapio Piipposelle ja Enon lintukerholle vuoden 2015 positiivinen lintuteko- huomionosoitus

Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys on nimennyt vuoden 2015 Positiiviseksi lintuteoksi Tapio Piipposen vetämän Enon lintukerhon aktiivisen toiminnan lintujen ja lintuharrastuksen hyväksi. Kerho sai alkunsa vuonna 2012 pidetystä lintu- ja luontoillasta. Lintuyhdistyksen tavoitteena on ollut maakunnan eri alueilla toimivat vapaamuotoiset harrastuskerhot. Enolaiset ovat onnistuneet toiminnan käynnistämisessä erinomaisesti. Enon_lintukerhon_jäseniä Enon lintukeron jäseniä pöllöinfossa 23.2.106 (kuva: Tarmo Sotikov)

Enon lintukerho kokoontuu vuosittain parikymmentä kertaa. Ohjelma kokoontumisissa on ollut hyvin monipuolista. Ansiokkaasti kerho on perustanut vuosittain kolmesti laskettavan talvilintujen laskentareitin ja osallistunut Tornien taisto tapahtumaan. Lisäksi kerho retkeilee monipuolisesti eri lintukohteille. Erityismaininnan ansaitsee harrastuksen esittely Enopäivillä ja erityisesti yhteistyö kirjaston ja päivähoidon kanssa. Kerho on yhteistyökumppaneiden kanssa osallistunut keväisin lasten lintuviikkoon, jossa päiväkodin lapsille on toteutettu elämyksiä lintujen tarkkailussa.

Omana erikoisuutena Enon lintukerhossa on se, että se pääosin kokoontuu arkisin päivällä. Päiväkokoontumiset ovat olleet toivottuja, kun parinkymmenen harrastajan porukka pääosin on työelämän ulkopuolella olevia henkilöitä. Kokoontumiset tapahtuvat keskiviikkoisin Enon seurakunnan Hyvänmielen tuvalla. Kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Tapio Piipposeen. Vuoden positiivinen lintuteko- huomionosoitus jaettiin nyt neljännen kerran.

Ensimmäisen huomionosoituksen sai Pohjois-Karjalan Sähkö, joka aktiivisesti on merkannut linnuille vaaralliseksi osoittautuneita sähkölinjoja. Toinen nimeäminen kohdistui Markku Haloseen aktiivisesta tiedotustoiminnasta ja lintutornihankkeen edistämisestä. Viime vuonna palkittiin sanomalehti Karjalainen monipuolisesta lintu-uutisoinnista.

Lisätietoja Hannu Lehtoranta, puheenjohtaja, PKLTY   0500-186607, hannu.lehtoranta@oyk.fi