Kaukoputki

Huippulaadukas kaukoputki lainattavissa jäsenetuna

kaukoputkiKäyttöohjeet: zoomataan okulaarista ja tarkennetaan rungossa olevasta renkaasta. Linssien putsaus on tehtävä varovasti ja kevyesti siihen tarkoitetuilla välineillä (linssiliinat, linssipaperit, linssiharjat…) naarmuttamatta. Älä missään tapauksessa pyyhi linssejä karkealla kankaalla tai paperilla esim. käsipyyhepaperilla! PKLTYn kaukoputki on tällä hetkellä ja ainakin huhtikuun lopulle säilytyksessä Jarkko Peltoniemellä.

Yksi tiedossa oleva varaus 18.4-23.4. Muutoin putkea voi kysellä Jarkolta puh. 040 840 1670 sähköposti jarkkopeltoniemi@hotmail.fi
Lainausmaksu, 2 € vuorokausi / 10 € viikko,suoritetaan yhdistyksen pankkitilille

OP 577005-2104032

eli IBAN-muodossa FI 60 5770 0520 1040 32, viitteeksi maksuun merkitään 42615.Kaukoputki on lainaajan vastuulla.Hankinnan historiaa

PKLTY ry on hankkinut jäsentensä käyttöön kaukoputkipaketin. Pakettiin kuuluu yksi markkinoiden parhaista kaukoputkista eli Swarovski AT 80 HD + zoom 20-60 okulaarilla, jalusta Mannfrotto 055 ja Mannfrotto 501 videopää sekä lisävarusteina mm pikaliitin kameraa varten.

Kaukoputki on tarkoitettu kaikkien jäsenten iloksi. Erityisesti aloittelevat lintuharrastajat pääsevät nyt heti harrastuksen alussa edullisesti nauttimaan lintujen väreistä vähän kauempaakin katsottuna.

Lainaussäännöt

Kaukoputkipaketti on PKLTY ry:n jäsenten jäsenetu. Sitä voivat lainata kaikki yksittäiset jäsenemme. Lisäksi kaukoputkea käytetään jäsenretkillä ja erilaisissa yleisötilaisuuksissa yhdistyksen edun mukaisesti, erityisesti uusien jäsenten rekrytointia ajatellen.

Putki on toki täydestä arvostaan vakuutettu, mutta omavastuut ovat kohtuullisen suuret. Lainausmaksulla katetaan vuotuinen vakuutusmaksu ja varaudutaan mahdollisissa vahinkotapauksissa realisoituvien vakuutuksen omavastuuosuuksien maksamiseen. Tarkoitushan on hankkia esim. varkaustapauksen sattuessa uusi kaukoputki tilalle.

Lainaus ja palautus tapahtuu sovitusti. Jos putki on suoraan menossa jollekin muulle käyttäjälle, tulee hänen kanssaan sopia putken luovutuksesta. Putken voi ennakkoon varata vain yhdeksi kerraksi, ei siis esim. niin, että yksi henkilö varaa koko kevään kaikiksi viikonlopuiksi.

PS) Kaukoputkella voi tarkkailla myös tähtiä: sen 60-kertainen suurennos tuo esim. kuusta ja planeetoista hienoja yksityiskohtia esille!