Petolintuharrastajat kokoontuivat Kaatamossa 7.3

 

Petolintuharrastajien kokoontuminen 7.3.2015

Vuoden 2014 jäätyä välistä järjestettiin jälleen petolintuharrastajien kokoontuminen. Paikkana oli Liperin Kaatamon metsästysmaja, jo aiemmilta vuosilta hyväksi havaittu tukikohta. Ohjelma oli väljäksi suunniteltu, antaen mahdollisuuden keskusteluun ja uusiin ihmisiin tutustumiseen. Yksi tapahtuman tavoitteista kun on innostaa uusia harrastajia. Vaikka petolinnut sekä niiden tutkimus ja seuranta ovat pääteemoja, niin toki muistakin linnuista ja luonnosta yleensä riittää juteltavaa. Noin 20 aiheesta kiinnostunutta harrastajaa olikin paikalla, osa vanhoja tuttuja, osa uusia kasvoja.

Ohjelmassa oli kolme valmisteltua esitystä. Janne Leppäsen esitys petolinnun pesien tarkastamisesta. Eli ajatuksia siitä mihin kannattaa kiinnittää huomiota yrittäessään tulkita onko pesä tai pönttö asuttu. Useinkaan kun itse linnusta ei näy eikä kuulu mitään. Sekä Hannu Lehtorannan katsaus työssään Metsäkeskuksessa vetämän petolintujen pesäpaikkojen säästämiseen talousmetsissä tähtäävän hankkeen tuloksiin ja tilanteeseen. Lisäksi Hannu antoi ohjeistusta petolintuhavaintojen keräämiseen ja tallentamiseen, jotta niitä voitaisi mahdollisimman tehokkaasti hyödyntää PKLTY:n petolintuseurannan aineistona.

Petolintuharrastuksessa ansioituneen henkilön kiertopalkinto annettiin Pasi Makkoselle. Muussa ohjelmassa käytiin mm. läpi karttoja pesäpaikoista. Väliajoilla kahviteltiin ja syötiin ruokasalaatti-seisova pöytä tyyppisesti improvisoitu lounas. Osa porukasta jäi vielä saunomaan ja pari viimeistä paikalle yöpymään jäänyttä kertasi menneen maastokauden tapahtumia vielä puoliyön jälkeen.

 

 

 

Kaatamon petokokoontumisen yleisöä 7.3.2015

Kaatamon petokokoontumisen yleisöä 7.3.2015