Lasten lintuviikko 2014

LASTEN LINTUVIIKKO 19.–25.5.2014

Birdlife Suomi ja Luonto-Liitto kutsuvat:

LASTEN LINTUVIIKKO 19.–25.5.2014  Toukokuinen lintutapahtuma kouluille, päiväkodeille, perheille ja muille lapsiryhmille!

Verkkosivut: www.birdlife.fi/lintuviikko

Lasten lintuviikolla kannustetaan lapsiryhmiä lähtemään linturetkelle:

* Retkellä ei tunnisteta lintulajeja, vaan havainnoidaan yhdessä mitä linnut tekevät ja etsitään helppoja lintujen pesinnän merkkejä. Hauskaa salapoliisityötä!
* Toukokuun lopulla monien lintujen pesimäaika on parhaimmillaan, ja lintuja on helppo nähdä ja kuulla kaikissa ympäristöissä.
* Apuna on lapsille valmiit retkilomakkeet, ja opettajalle tai ryhmän vetäjälle valmiit taustamateriaalit.
* Retken jälkeen havainnot ilmoitetaan helposti verkkolomakkeella. Samalla ryhmä osallistuu luontoaiheisten palkintojen arvontaan!

Aika: ma–su 19.–25.5.2014
Paikka: Missä vain

Idea: Lähtekää linturetkelle koululuokan, päiväkodin tai kerhoryhmän kanssa! Etsikää merkkejä pesivistä linnuista, kertokaa havainnoistanne
verkkolomakkeella ja osallistukaa hienojen palkintojen arvontaan. Voitte myös tutustua lintujen pesintään laajemmin tapahtuman oheismateriaalien avulla.


LISÄTIETOJA:
Tapahtuma on maksuton, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Ikärajoja ei ole.

Ohjeet, materiaalit ja lisätiedot: www.birdlife.fi/lintuviikko

Lasten lintuviikon yhteyteen on myös laadittu erityisesti lapsille suunnattu Pöntöt & linnut -linnunpönttöopas, jonka voi maksutta tilata (2 kpl/tilaaja) tai ladata verkkosivuilta.
Muut materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja tulostettavissa verkkosivuilta. Lasten lintuviikon järjestävät yhteistyössä BirdLife Suomi ja Luonto-Liitto.

Tervetuloa mukaan!

BirdLife Suomen ja Luonto-Liiton puolesta,
Inka Plit, järjestökoordinaattori (inka.plit@birdlife.fi)
Malva Green, ympäristökasvatuspäällikkö (malva.green@luontoliitto.fi)