Positiivinen lintuteko 2014 -huomionosoitus sanomalehti Karjalaiselle

Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys on myöntänyt vuoden 2014 Positiivinen lintuteko- huomionosoituksen sanomalehti Karjalaiselle.

Perusteina ovat lehdessä julkaistut runsaat ja monipuoliset lintujutut. Tutkitusti linnut kiinnostavat suuresti suomalaisia. Karjalaisen jutuissa on kerrottu ajankohtaisista havainnoista lintumaailmassa ja myös lintujen ja muun luonnonsuojelun tarpeita on tuotu ansiokkaasti esille. Lintuartikkeleiden ansiosta lehden lukijoilta on saatu arvokasta tietoa lintuhavainnoista Pohjois-Karjalassa. Tiedot hyvin täydentävät lintuharrastajien keräämiä lintuaineistoja.

lintuteko-2014

Karjalaisessa on jo vuosien ajan järjestetty Lintuvisaa, joka on saavuttanut suuren suosion lukijoiden keskuudessa. Osallistujia on parhaimmillaan ollut toista tuhatta, mikä todistaa ihmisten olevan kiinnostuneita linnuista ja luonnosta. Lintuvisa on hyvällä tavalla opettanut lintujen määrittämistä ja tuonut sopivasti esille myös määrittämisen haasteellisuuden.

Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys myönsi Positiivinen lintuteko- huomionosoituksen nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisen huomionosoituksen sai Pohjois-Karjalan Sähkö suopeasta suhtautumisesta törmäysalttiiden sähköjohtojen merkitsemiseen viireillä ja palloilla. Viime vuonna palkinnon sai rääkkyläläinen Markku Halonen lintutiedottamiseen ja Oravilahden lintutornin rakentamiseen liittyneestä toiminnasta.

Lisätietoa: Hannu Lehtoranta puheenjohtaja, Pohjois-Karjalan lintutieteellinen yhdistys r.y puh. 0500-186607 hannu.lehtoranta@oyk.fi