Tutustumisretki Sysmäjärven lintuveden kunnostustöihin 20. syyskuuta

Outokummun Sysmäjärvellä kunnostetaan vesi- ja rantalintujen elinympäristöjä monin eri tavoin. Liiallista vesi- ja rantakasvillisuutta on poistettu niittämällä, laiduntamalla karjaa ja pressujen alle tukehduttamalla. Lisäksi on raivattu puustoa ja pensaikkoa lokkilintujen pesimäsaarilta ja laitettu pesälaatikoita. Vieraslaji- pienpetopyyntiä aloitellaan. Töihin rahoitus saadaan ELY-keskukselta ja PKLTY toimii välirahoittajana. Merkittävä osa töistä on talkootöitä.

Näihin töihin ja alueen lintuihin pääsee tutustumaan sunnuntaina 20. syyskuuta opastetusti. Kokoontuminen Rannan-Juvolan yksityisellä lintutornilla Lassi Vänskän pihassa osoitteessa Juvolantie 15. Paikalle saa saapua omaan tahtiinsa katsomaan lintuja klo 6:30 alkaen. Lassi esittelee tehtyjä töitä klo 8-9:30. Tämän jälkeen siirtyminen Lahenjoensuun lintutornille 9:30. Josta n. klo 11 siirrytään Jakaranniemen lintutornille. Jakaranniemessä on evästelypaikaksi yleisessä käytössä oleva kota ja tulipaikka vaikkapa makkaranpaistoa varten.

Retkikuntaan saa liittyä ja poistua myös matkan varrelta oman aikataulunsa mukaan. Kellon ajat suuntaa antavia, mennään sen mukaan miten lintuja näkyy ja muuten mukavalta tuntuu rennolla otteella. Mahdolliset kesken päivän mukaan tulevat voivat soittaa ja kysellä missä ollaan. Paikalla mahdollisesti on myös ELY-keskuksen Harri Kontkanen kertomassa alueella tehdyistä lintulaskennoista.

Omat eväät. Ei järjestettyä kuljetusta. Liikkuminen omin ajoneuvoin. Kimppakyydit toki ovat suositeltavia, korona-tilanne huomioiden. Jos voit ottaa muita kyytiin, niin ilmoita lähtöpaikkasi ja –aika Janne Leppäselle puh 045 227 9080, jolta kyytiä kaipailevat voivat kysellä kuljettajia.

Karttapaikka-linkit retken kohteille:

Rannan-Juvola

Lahenjoensuun lintutorni

Jakaranniemen lintutorni


Lisätietoja Lassi Vänskä 050 365 7118 Janne Leppänen 045 227 9080